Aimé

Aimé

Aimé is een jonge meid van bijna 20 jaar.

Wij kennen Aimé al heel wat jaren. Aimé is namelijk de dochter van Maura. En voor Maura en haar gezin hebben we 13 jaar geleden een terrein en een huis gekocht. 

Aimé heeft een ziekte waarbij er allerlei (goedaardige) cystes in haar lichaam ontstaan. Dit is begonnen in haar buik. De cystes zijn toen open gegaan en hebben een bloeding in haar buik veroorzaakt. Hiervoor is zij geopereerd. Maar sinds die tijd blijven er cystes in haar hele lichaam ontstaan. Ze heeft er ondertussen ook een aantal in haar hoofd en hals gehad. 

Ze krijgt nu elke drie maanden onderzoeken, waarbij gekeken wordt of er nieuwe cystes zijn. Zodra die er zijn worden ze “weggetrild”, zodat ze niet kapot gaan en eventueel organen zouden kunnen beschadigen. Door deze ziekte is Aimé niet meer in staat om naar school te gaan. 

 

Maar Aimé is niet bij de pakken neer gaan zitten. 

Via filmpjes op Youtube heeft zij zichzelf de kunst van het bakken aangeleerd. Zij maakt nu taarten, gebakjes en hartige snacks op bestelling. Ze heeft hiervoor een oven en benodigdheden gekregen van één van de donateurs van Stichting Mariposa-Peru. Dit doet ze niet (meer) alleen, maar samen met haar moeder Maura (vooral de administratieve zaken) en twee alleenstaande moeders. 

In februari 2019 schreef Aimé een brief aan de Stichting, waarin ze aangaf dat ze graag meer voor alleenstaande moeders zou willen betekenen. Ze is de Stichting heel dankbaar dat wij 13 jaar geleden een huis voor haar familie hebben gekocht, zodat ze een dak boven hun hoofd hadden. En nu wil ze zelf ook graag wat voor haar minderbedeelde medemens doen.  

Op dit moment biedt haar moeder Maura al onderdak aan twee alleenstaande moeders en nu  zouden ze graag een kleine bakkerij aan huis willen, zodat ze meer jonge moeders kunnen helpen. Ze zouden hen onderdak en werk willen aanbieden. 

Aimé vroeg in haar brief aan de Stichting Mariposa-Peru of we haar kunnen helpen met het aanschaffen van een grote koel-vrieskast en een deegmachine.  Met de koel-vrieskast kunnen ze meer deeg van te voren maken en bewaren en met de deegmachine kunnen ze sneller fijner deeg maken. Hierdoor kan de productie omhoog en kan er meer winst worden gemaakt. 

Na overleg met Moederoverste Lucia, Aimé en haar moeder Maura heeft de Stichting Mariposa-Peru besloten om de koel-vrieskast te schenken (dankzij dezelfde donateur die eerder de oven ter beschikking stelde) en om een krediet te geven voor de aanschaf van de deegmachine.  Elke maand betaald Aimé een vast bedrag terug aan Moederoverste Lucia, totdat het gehele bedrag is terugbetaald.