Moises

Stichting Mariposa-Peru leerde Moises in 2013 kennen. Moises is de jonge alleenstaande vader van Nicolas van 5 jaar oud. Moises heeft epilepsie. Daardoor kan hij geen zwaar werk verrichten en is hij een aantal keer ontslagen, omdat hij (fysiek) onbetrouwbaar was.

Nicolas

In 2013 heeft de Stichting Mariposa-Peru Moises toen geholpen met de aanschaf van een oven en benodigdheden om te kunnen starten met het maken van kleine snacks en gebakjes. 

Door allerlei familiaire problemen, onder andere de uithuisplaatsing van zijn zoontje, lukte het Moises in eerste instantie niet om een klein bedrijfje op te zetten. Hij was te onzeker en depressief. 

Sinds 2017 heeft hij zichzelf en zijn gezin weer op de rit en is hij actief bezig met het maken van gebakjes en pizza’s.  

In 2018 opende hij zijn pizzeria, maar helaas bleek de samenwerking met de eigenaar van het pand en de buren niet zo fantastisch en moest Moises op zoek naar een nieuw pand.

In 2019 waren Voorzitster Femke van Egmond en penningmeester- secretaris Thijs Arends in Peru om de projecten en de gezinnen die Stichting Mariposa-Peru ondersteunt te bezoeken.  
Wij spraken ook met Moises en zijn huidige vrouw. 

In deze periode vond Moises een nieuw pand om zijn pizzeria in voort te zetten.  De Stichting Mariposa-Peru heeft hem een krediet verleend om de inrichting van zijn nieuwe pizzeria te bekostigen.
Moises zal dit bedrag in termijnen terugbetalen aan Moederoverste Lucia.